VestiKondominijumi sve popularniji u Srbiji i regionu

Mediji

27.05.2016.

Kondominijumi sve popularniji u Srbiji i regionu

Životni prostor polazna je tačka svakog od nas. Izbor nekretnine je jedna od najvažnijih životnih odluka. Kuća ili stan, uže gradsko jezgro ili predgrađe - večite su dileme. Kako pomiriti nepomirljivo?

Razumevajući kompleksnost života u metropoli, a opet trudeći se da udovolje upravo ukusima najizbirljivijih kupaca, sublimirajući mir periferije sa alegrom centra, stručnjaci su došli do ideje zvane kondominijum.

Prateći savremene evropske i svetske standarde u građevinskoj industriji, ekologiji, arhitekturi i unutrašnjem dizajnu, u moru novih, stranih reči na našem tržištu nekretnina - pojavila se još jedna. Kondominijum je izbalansirani spoj uživanja u sopstvenom stanu i zajedničkim sadržajima u okviru kompleksa, poput bazena, parkova i zelenih površina, garaža, sportsko rekreativnih sadržaja kao što su spa centri i teretane – sve to pod budnim okom bezbednosnog video nadzora koji garantuje diskreciju.     

Ali da bi se sve kockice u izboru stambenog prostora, koji zahteva ispunjenje brojnih, često veoma visokih kriterijuma, zaista uklopile potrebno je imati i sigurnost investicije.  Kako je u regionu popularnost kondominijuma nadmašila sva očekivanja, tako je i kod nas mogućnost izbora sada veća jer otvoreno tržište u našoj zemlji, konkretno u prestonici privlači, u svetu priznate arhitekte sa sofisticiranim projektima iza kojih stoji znanje, iskustvo, kvalitet i što je za samu sigurnost gradnje od ključnog značaja – renomirane investitore koji svojim međunarodnim porfoliom garantuju završetak radova u predviđenom roku uz ispunjenje postavljenih uslova kvaliteta. 

U centru Beograda trenutno najviše privlači pažnju jedinstveni kondominijum „Central Garden“, koji mami uzdahe prolaznika. Nakon brojnih uspeha na globalnom nivou, ali i sa specijalnim fokusom na centralno istočnoj evropi, izraelski investitori ne kriju da im je cilj da njihov novi stambeno poslovni objekat pozicioniraju kao vodeći u regionu. Kompleks koji se prostire na 100.000 kvadratnih metara u svom sastavu ima 500 stambenih jedinica, čiji raspored i funkcionalnost zadovoljavaju čak i ukus onih najprobirljivijih kupaca. Osim nezaobilaznog podzemnog parking prostora stanarima ovog kondominijuma na raspolaganju su i maloprodajni sadržaji sa brojnim uslužnim delatnostima koji olakšavaju urbani život u velegradu.

Milica P. koja je sa porodicom izabrala četvotrosobni stan u ovom kondominijumu ne krije svoje oduševljenje. „Moja deca sada odrastaju u dinamičnom okruženju. Stariji sin trenira vaterpolo i do bazena je ranije putovao sat vremena, a sada prepešači za nekoliko minuta. Uz to završava treći razred gimnazije i blizina fakulteta olakšaće mu sledeće godine izbor gde da nastavi školovanje. I ćerka je oduševljena što joj je osnovna škola blizu kao i Botanička bašta. Iako radimo na Novom Beogradu, suprug i ja sada imamo mnogo više vremena za odlazak u pozorišta i šetnje uz reku. Večiti problem parkiranja sada je iza nas. Ovo je bila ispravna odluka. Zbog načina i tempa koji nam nameće svakodnevica život često uzimamo zdravo za gotovo, a sve ove, naizgled sitne stvari učinile su ga, lepšim i jednostavnijim. “ 

Nikola K. obožava centar grada. Studira arhitektiru i ističe da sve dok se sa roditeljima nije preselio u Central Garden, nije imao vremena da upozna stare gradske četvrti i u pravom smislu reči šetajući „nogu pred nogu“ udahne život starog Beograda. „Volim i prirodu. Tašmajdan je za mene najlepši park u Beogradu. Oduvek sam želeo da živim u ovom delu grada kako bih svakodnevno mogao da se šetam i relaksiram“, ističe Nikola.

Život u centru velegrada je primamljiv za one koji teže urbanom stilu života. Međutim, teško je danas postići sve što nameće ritam radnog dana, čak i vikenda, sve dok nam distance za realizaciju postavljenih planova predstavljaju prepreku. Dan ipak traje samo 24 sata i oni koji shvataju da je, više nego ikad, dostupnost jedan od prioriteta za dinamičan, a opet bezbrižan i harmoničan život, više ne moraju da brinu.
Kondominijum „Central Garden“ predstavlja jedinstven koncept života u centru grada. Strateška lokacija olakšaće vam svakodnevicu.

Prijatelji će vam zavideti ne samo na sofisticiranoj arhitekturi, kvalitetnim unutrašnjim radovima, terasi sa hipnotišućim pogledom, brojnim sadržajima u najvećem privatnom parku u gradu, pozorištima, muzejima, brojnim uslužnim sadržajima na dohvat ruke, bez obzira da li je reč o samoposluzi, apoteci, pekari, banci ili frizeru, u okviru samog kondominijuma ili u neposrednoj blizini.  
 
 

Ugao Dalmantinske i Stanoja Glavaša, 11000 Beograd, Srbija

Mob:062 303050

Radno vreme od 10h - 18h

Copyright © All Rights Reserved